دوره سرامیک سازی در مشهد

هنر سرامیک سازی امروز یک هنر دستی پرطرفدار محسوب می‌شود که کاربردهای بسیاری نیز دارد. از لوازم سرویس بهداشتی مثل دست شور، جا مسواکی و جا مایعی گرفته تا لوازم تزئینی و دکوری منزل مثل گلدان، ظروف غذا و نوشیدنی و غیره. صرف نظر از اشیاء سرامیکی مصریان، می‌توان گفت که قدیمی‌ترین سرامیک کشف شده مربوط به ایران است که نشان از ذوق و هنر و ابتکار ایرانیان دارد. همچنین آثار ارزشمندی از زمان هخامنشیان باقی مانده است که باستان شناسان به کمک اشیاء سرامیکی باقی مانده از قدیم و بررسی آن‌ها به چگونگی زندگی گذشتگان پی بردند.

دوره سرامیک سازی مشهد

تفاوت سرامیک سازی با سفال گری

1. خاک: اصلی‌ترین تفاوت این دو به خاک آنها برمی‌گردد. در سفال‌گری از خاک رس استفاده می‌شود، اما در سرامیک‌سازی از ترکیب خاک رس با چند خاک دیگر مثل کائولن، کوارتز و سیلیس بهره می‌برند.

2. میزان پخت: تفاوت دیگر در میزان پخت است. ظروف سفالی به دلیل خاصیت چسبندگی خاک رس، به زمان و درجه پخت کمتری نیاز دارند. اما این درجه در فرایند ساخت سازه‌های سرامیکی بالاتر است.

3. لعاب: لعاب‌پذیری سرامیک نیز بیشتر است. لعاب در واقع همان پوشش بیرونی درخشان است که باعث استحکام و زیبایی بیشتر کار می‌شود.

4. رنگ: قابلیت رنگ‌پذیری سرامیک از سفال بسیار بهتر است. در ظروف سفالی بدلیل وجود خاک رس، رنگ‌ها کمی تیره‌تر می‌شوند که این اتفاق در سرامیک نمی‌افتد.

کلاس سرامیک سازی

کلاس سرامیک سازی 1402:

در خانه آوای مهر، ثبت نام ترم پاییز دوره سرامیک سازی با عنوان «ساخت احجام سرامیکی با دست و نقاشی زیرلعابی» آغاز شده است.

روزها: یکشنبه و سه شنبه

رده سنی: کودک و بزرگسال

دستاورد دوره: ساخت بشقاب، لیوان، فنجان، اردوخوری با 3 روش: پینچ (انگشتی) – اسلب (ورقه‌ای) – کویل (فیتیله‌ای).

محتوای دوره:

  • آشنایی با گِل سرامیک
  • آشنایی با متریال و ابزارهای مناسب
  • دمای پخت مناسب
  • نحوه لعاب زدن
  • ورز صحیح گِل
  • تشخیص دلایل تَرَک
  • نحوه‌ی پوشاندن ترک
  • اجرای تکنیک‌های: زیرلعابی، اسگرافیتو، تک‌رنگ و حباب

لازم به ذکر است، پس از اتمام دوره، کار دست هنرجویان داخل کوره گذاشته شده و تحویل داده می‌شود. همچنین تمامی ابزار موردنیاز از طرف آموزشگاه در اختیار هنرجویان قرار داده می‌شود.

هنرجویان می‌توانند پس از اتمام دوره به مدت 2 ماه اشکالات خود را در گروه مربوطه مطرح کنند و از پشتیبانی برخوردار شوند.

سرامیک سازی

روش‌های ساخت ظروف سرامیکی

روش انگشتی

دست و انگشتان آن، تنها وسیله‌ایست که در این روش برای ساخت استفاده می‌شود. در این شیوه معمولا اشیاء کوچک با سطح نامنظم ساخته می‌شود که می‌تواند برای سبک‌های فانتزی مناسب باشد.

روش ورقه‌ای

در این روش که صفحه‌ای هم نامیده می‌شود، اول گِل را صاف نموده و سپس آن را به صورت ورقه‌هایی با ضخامت 8 میلیمتر تا 1 سانتی‌متر در می‌آورند. لوح‌های نقش برجسته و ظروف مُنّقَش با این شیوه تولید می‌شوند.

روش فیتیله‌ای

از این روش برای ساخت اشیا نامتقارن و غیر هندسی و همچنین برای ساخت خمره‌های بزرگ استفاده می‌شود.